Halasztást kért a Steaua, nem kapott

Bár a fővárosiak kérték, hogy halasszák el a péntekre és szombatra tervezett Gyergyószentmiklósi Progym–Bukaresti Steaua találkozókat, úgy néz ki, mégis lezavarják a meccseket.

Az elmúlt szezonban nem volt komoly ellenfél a Steaua A bukarestiek kérésükben arra hivatkoztak, hogy két játékosuk sérült, légiósaik (szám szerint 6 játékos) vízumkérelmét nem tudták időben elintézni, így nem tudnak teljes kerettel pályára lépni ezen a hét végén.

Fotó: Török Zoltán

A Progym ezt a kérést nem fogadta el. Tehát pénteken és szombaton a nézők láthatják a fontos bajnokikat.Amennyiben mégsem jelenne meg a vendégcsapat Gyergyószentmiklóson, a szabályok értelmében 5–0-val a Progym javára írnák a mérkőzések eredményét.

Ez azonban nem valószínű, hogy megtörténik, a Steaua jégidőt foglalt edzéseihez a hét végére a gyergyói pályán. A Steaua kérése egyébként azért is indokolatlan, mert a játékoshiányuk ellenére hétfőn felálltak a Brassói Corona elleni mérkőzésükön. Ott sima 1–7-es vereséget szenvedtek.A szurkolói értesülést, miszerint nem lesznek meccsek a hét végén Gyergyószentmiklóson, az is megerősítette, hogy a jégkorong-szövetség internetes oldalán programált élő eredményközvetítések közül hiányzott a két Progym–Steaua találkozó.

Fotó: Török Zoltán

Utánaérdeklődtünk, és megtudtuk, hogy véletlen hibáról van szó. Már a szezon kezdetén, a jegyzőkönyvek előkészítésekor kimaradt ez a két találkozó a programból,  nem a Steaua nyomására törölték. A Pointstreak-jegyzőkönyv hiányosságának pótlása nem egy bonyolult feladat, a pénteki találkozóra biztosan megoldódik ez – nyugtattak meg az illetékesek.

Ruszlan Boriszenko játéka kérdéses

Habár a Steaua a jelek szerint mindenképpen jobban megérzi játékosai hiányát, a Progymnál sem teljes a keret. Ruszlan Boriszenko a szerdai mérkőzés második harmadában sérült meg. Amint dr. Kovács Géza csapatorvos elmondta, combsérülést szenvedett az ukrán játékos. A vizsgálat szerint nem lesz szüksége hosszabb kihagyásra, de megtörténhet, hogy ezen a hét végén még nem léphet pályára. Daradics Csaba a bordájára kapott erős ütést, ő komoly fájdalmak mellett játszott a mérkőzés második felében.

A cikk forrása a Székelyhon.ro.

 

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services